Even voorstellen

Algemeen
Mijn naam is Mandy Vogelzang en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Staphorst, een dorpje in het mooie Overijsselse landschap. Momenteel zit ik in mijn vierde leerjaar van de studie Pedagogiek op Hogeschool Windesheim te Zwolle.
2015 & 2016
Na 2.5 jaar in de lappenmand te hebben gezeten in verband met een rugblessure, gebeurde er iets wat ik nooit had durven dromen. Allereerst kreeg ik bericht dat ik genezen was verklaard, wat voor mij dus betekende; crossen! Dit moest natuurlijk opgebouwd worden, waardoor er eerst een jaartje getraind is, zonder aan wedstrijden deel te nemen. Het rijden ging goed en ik begon terug te komen op mijn oude niveau. Dit betekende dat wij het jaar daarop, seizoen 2016, een competitie mee wilden gaan rijden.

Wij besloten het Nederlands Kampioenschap Dames te gaan rijden. Tot onze grote verbazing werd ik een paar dagen later gebeld, met het nieuws dat ik geselecteerd was voor de IMBA EK dames. Ik wist niet wat ik hoorde en mijn geluk kon niet op, zulk nieuws na je aller eerste twee wedstrijden na een zware blessure is gewoon ongelofelijk. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een mooie 7e plaats en in het Europees Kampioenschap op een nette 13e plaats.

2017
Seizoen 2017 heb ik weer deelgenomen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een nette 6e plaats.  In het Europees Kampioenschap ben ik op een 11e plek geëindigd, helaas geen top 10 in verband met een val en blessure tijdens één van de EK wedstrijden.

2018
Dit seizoen heb ik weer deelgenomen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames motorcross. Helaas is dit seizoen anders verlopen dan gehoopt. Het doel was een top 5 in het NK en een top 10 in het EK. De start van het seizoen ging goed, het rijden ging goed en er waren mooie resultaten. Helaas ben ik een aantal keer ten val gekomen, waarna ik vervolgens te snel weer ben opgestapt en weer dezelfde fout maakte. Dit heeft helaas tot een zware hersenkneuzing geleid, wat mijn dagelijks leven enorm beïnvloedde. Ik heb de keuze moeten maken om mijn seizoen vroegtijdig te beëindigen om mij volledig op het herstel te kunnen focussen.

2019
Voor mijn studie Pedagogiek zit ik van 19 februari t/m 20 juni in Suriname om een minor te volgen. Hierdoor heb ik niet kunnen deelnemen aan de selectiewedstrijden voor de IMBA dames wedstrijden 2019. Dit betekende dat mijn kans om tot het vaste IMBA team te behoren weg was. Ik ben op de reservelijst gezet, dit houdt in dat ik de eerst volgende rijdster ben die opgeroepen wordt wanneer er iemand van het vaste team uitvalt. 

Daarnaast zal ik deelnemen aan de overige Nederlands Kampioenschap dames wedstrijden en zullen wij een aantal wedstrijden bij regiocompetities mee pakken.