Even voorstellen

Algemeen
Mijn naam is Mandy Vogelzang en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Staphorst, een dorpje in het mooie Overijsselse landschap. Ik werk als pedagogisch medewerker bij PerspektieV.
2015 & 2016
Na 2.5 jaar in de lappenmand te hebben gezeten in verband met een rugblessure, gebeurde er iets wat ik nooit had durven dromen. Allereerst kreeg ik bericht dat ik genezen was verklaard, wat voor mij dus betekende; crossen! Dit moest natuurlijk opgebouwd worden, waardoor er eerst een jaartje getraind is, zonder aan wedstrijden deel te nemen. Het rijden ging goed en ik begon terug te komen op mijn oude niveau. Dit betekende dat wij het jaar daarop, seizoen 2016, een competitie mee wilden gaan rijden.

Wij besloten het Nederlands Kampioenschap Dames te gaan rijden. Tot onze grote verbazing werd ik een paar dagen later gebeld, met het nieuws dat ik geselecteerd was voor de IMBA EK dames. Ik wist niet wat ik hoorde en mijn geluk kon niet op, zulk nieuws na je aller eerste twee wedstrijden na een zware blessure is gewoon ongelofelijk. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een mooie 7e plaats en in het Europees Kampioenschap op een nette 13e plaats.

2017
Seizoen 2017 heb ik weer deelgenomen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een nette 6e plaats.  In het Europees Kampioenschap ben ik op een 11e plek geëindigd, helaas geen top 10 in verband met een val en blessure tijdens één van de EK wedstrijden.

2018
Dit seizoen heb ik weer deelgenomen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames motorcross. Helaas is dit seizoen anders verlopen dan gehoopt. Het doel was een top 5 in het NK en een top 10 in het EK. De start van het seizoen ging goed, het rijden ging goed en er waren mooie resultaten. Helaas ben ik een aantal keer ten val gekomen, waarna ik vervolgens te snel weer ben opgestapt en weer dezelfde fout maakte. Dit heeft helaas tot een zware hersenkneuzing geleid, wat mijn dagelijks leven enorm beïnvloedde. Ik heb de keuze moeten maken om mijn seizoen vroegtijdig te beëindigen om mij volledig op het herstel te kunnen focussen.

2019
Voor mijn studie Pedagogiek zat ik van 19 februari t/m 20 juni in Suriname om een minor te volgen. Hierdoor heb ik een deel van het seizoen gemist. Bij terugkomst mocht ik toch deelnemen aan de IMBA Ladies wedstrijden, ook heb ik deelgenomen aan een aantal overige MON NK Dames wedstrijden. Helaas raakte ik al vrij snel geblesseerd aan mijn knie, waardoor ik het seizoen niet goed heb kunnen afsluiten. Mijn knie- en kruisband waren ingescheurd en mijn meniscus zwaar gekneusd. Hier heb ik ruim 5 maanden van moeten herstellen.

2020
Seizoen 2020 zal ik deel gaan nemen aan het ONK Women bij de KNMV, de NK Dames bij de MON en zal ik mij proberen te selecteren voor de IMBA Ladies. Daarnaast zal ik deel gaan nemen aan een aantal regiocompetities.