Tegenslagen in Engeland

Afgelopen weekend heb ik mijn derde EK van dit jaar gehad in Engeland. Helaas een weekend met wat tegenslagen.

De tijdtraining ging erg goed, ik wist een 13e tijd neer te zetten waar ik zeer tevreden mee was.

De 1e manche was ik erg slecht weg met de start, maar deze schade had ik na twee bochten alweer ingehaald. Helaas raakte ik in de eerste ronde buiten de baan, waardoor ik de aansluiting kwijt was en van achteren terug moest komen. Ik ben nog terug kunnen rijden naar een 16e plaats, waar ik zeker niet ontevreden mee was.

De 2e manche ging helaas wat minder goed. Behoorlijk vroeg in de wedstrijd ben ik hard ten val gekomen. Ik ben door een aantal hekken gesprongen en naar beneden gerold. Ik was hierdoor even een tijdje duizelig en had erg veel last van mijn arm, waardoor ik een aantal rondes naast de baan gelegen heb.  Ondanks de pijn wilde ik toch proberen de wedstrijd voort te zetten om in ieder geval wat punten binnen te halen. Ik heb de wedstrijd dus wel uitgereden.

Ik had wel last van de val van de tweede manche, maar ik wilde de derde manche wel rijden. Tijdens de 3e manche hadden wij een herstart na 3 rondes gereden te hebben. Ik was met de herstart erg goed weg, maar was behoorlijk angstig na de valpartij van de tweede manche. Halverwege de wedstrijd kreeg ik mijn vertrouwen terug en wist ik nog als 13e over de finish te komen, aan het achterwiel van 11&12.

Ondanks dat ik de tweede manche weinig punten behaald heb, sta ik in de totaalstand nog op een mooie 10e plaats.

Aankomend weekend, 02-07-2017, heb ik weer een NK in Mill.