Stap voor stap! Geduld is een schone zaak.

Even weer een update vanaf mijn kant. In mijn vorige bericht aan u schreef ik dat ik onder behandeling ben binnen het sportmedisch centrum van de KNVB en dat ik daar over zes weken weer heen zal moeten. Dit is inmiddels alweer een paar weken terug.

Ik heb precies dezelfde testen nogmaals moeten doen, om te kijken wat voor verschil de rust, reinheid en regelmaat gemaakt heeft. Dit heeft gelukkig goed uitgepakt! Het gehele neuropsychologische onderdeel, dus het geheugen, de concentratie, de focus, alles rondom mijn hersenen was ongekend vooruitgegaan. Tijdens de eerste testen zat ik in het rode gedeelte en functioneerde ik dus als iemand met zwaar hersenletsel. Tijdens de tweede test zat ik over de gemiddelde groene lijn heen en functioneer ik dus als iemand zonder hersenletsel. Dit was een enorme opluchting en gaf veel goede moed en positieve energie voor de toekomst.

Helaas was er ook een minder punt, de nek. Deze is niets verbeterd en zorgt nog voor vervelende klachten. De nek en hoofdklachten die er momenteel nog zijn, komen allemaal bij de blokkade uit de nek vandaan. Het advies was om nog even met de chiropractor en stabiliserende en mobiliserende oefeningen door te gaan.

Over het algemeen een ontzettend mooie stap in de goede richting! De arts heeft er alle vertrouwen in dat ik weer volledig zal herstellen. Echter, het was helaas nog te vroeg om weer op de motor te stappen. Als ik een aantal weken aaneengesloten pijnvrij ben, dan kan er weer over de cross nagedacht worden. Eerst het dagelijks leven pijnvrij door.

Inmiddels heb ik alweer een belafspraak gehad met het sportmedisch centrum. Ik zet stappen in de goede richting en ga beetje bij beetje vooruit, maar het gaat traag. Ik ben inmiddels op advies van de sportarts druk bezig met een manueel sport fysiotherapeut om mijn nek weer sterk en stabiel te krijgen. Ik ben voor 70% herstelt, nu die laatste 30% nog.

Het is een ontzettend lang traject, met ups en downs, maar ik blijf stappen zetten, of deze nou groot of klein zijn, we gaan vooruit. Ik heb er alle vertrouwen in dat het weer goed komt en kan uiteraard niet wachten om weer, helemaal fit en in veilige conditie, op de motor te stappen.