Podium in Staphorst & een goede start van het Nederlands Kampioenschap in Stevensbeek

Afgelopen weekend heb ik twee wedstrijden gehad. Zaterdag een clubwedstrijd in Staphorst en zondag een NK dames in Stevensbeek.

21-04-2018 Clubcross Staphorst
Een dag die ver boven verwachting verlopen is. Ik reed bij de jongens, in een gemixte klasse. De mx125cc en de mx250cc reden samen. De eerste manche had ik een goede start en kwam als 3e de eerste bocht uit, verder in de wedstrijd helaas toch nog wat plaatjes in moeten leveren. Totaal een 8e plek, maar van mijn eigen klasse een 3e plaats.
De 2e manche was de start iets minder, maar ik wist al snel naar voren te rijden. Ik zat goed in mijn ritme en dat werd bevestigd met een 1e plaats in mijn klasse! Dit zorgde ervoor dat ik als dame zijnde de dag winnares werd!

22-04-2018 Nederlands Kampioenschap Dames Stevensbeek 
De damesklasse en de veteranenklasse waren samengevoegd, er deden totaal 14 dames mee. De eerste manche was ik slecht weg, maar had al veel schade ingehaald in de eerste bocht. Het rijden ging goed, maar helaas zat er niet meer in als een 9e plek. De tweede manche wederom een mindere start, maar een sterke wedstrijd gereden. Ik ben als 7e gefinisht, met als totaaluitslag ook een 7e plaats.

Ik kijk terug op een zeer geslaagd weekend, het rijden ging super en de resultaten zijn ook naar wens!

De eerst volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 12 mei, weer een clubwedstrijd in Staphorst.