Opening Europees Kampioenschap in Zwitserland

Afgelopen weekend, 15-04-2018, heb ik mijn eerste IMBA EK wedstrijd van seizoen 2018 gereden in Zwitserland ( Wohlen ). Een harde baan met veel hoogteverschil, een hele ervaring!

Ik wilde resultaten zien rond de top 10 / 15, waardoor ik niet tevreden ben over de uitslagen van dit weekend. Wel heb ik fijn en goed kunnen rijden, hier ben ik dan ook wel tevreden over.

In de tijdtraining heb ik een 17e tijd neergezet.
De eerste manche had ik een goede start en reed ik in de top 10 toen ik ten val kwam. Ik had last van mijn vingers / hand en moest van achteren weer terugrijden.  Ik ben van de 32e plek terug gereden naar de 24e plaats. Een uitslag waar ik zeer ontevreden mee was, maar er zat niet meer in na mijn val. De tweede manche merkte ik dat ik nog angstig was na mijn val in de eerste manche. Hierdoor kon ik niet goed in mijn ritme komen en zat er helaas niet meer in als een 20e plaats. De derde manche kreeg ik mijn vertrouwen terug en kwam ik als 17e over de finish.

Achteraf gezien heb ik mijn vingers/hand gekneusd bij de val in de eerste manche. Tijdens de wedstrijden heb ik hier door alle adrenaline gelukkig niet zoveel last van gehad.

Mijn conditie, kracht en uithoudingsvermogen zijn perfect, nu alleen nog hard aan het werk voor de gewenste uitslagen.

De eerst volgende EK is pas op 15 juli in Engeland ( Norley )

Aankomend weekend heb ik twee wedstrijden:
Zaterdag 21-04-2018   Clubwedstrijd Staphorst
Zondag 22-04-2018     NK Dames Stevensbeek