Kneuzingen voor Mandy Vogelzang

Afgelopen weekend 09-07-2017 heb ik een EK gehad in Duitsland, die helaas iets anders verlopen is als gehoopt.

Tijdens de tijdtraining zette ik een 15e tijd neer, waar ik absoluut niet tevreden mee was. De 1e manche ging ik erg goed van start en lag ik eerst op een 9e plaats, dit heb ik niet vol weten te houden waardoor ik terug gezakt was naar een 11e plaats. Tegen het einde van de wedstrijd zat ik aan het achterwiel van de 10e. Na erg veel strijd wilde ik álles geven in de laatste ronde, maar dit pakte verkeerd uit. De ondergrond was enorm hard en glad, waardoor ik tijdens het remmen weggleed en erg hard op de harde ondergrond terecht kwam. Ik ben zo snel mogelijk weer opgestapt en heb de 1e manche uitgereden.

Wel had ik enorm veel pijn aan mijn heup. Ik kon meteen al niet meer staan, waardoor wij de EHBO opgehaald hebben. Zij hebben mij meteen meegenomen naar het ziekenhuis, omdat er vermoedens van een gebroken heup waren. Uit de röntgen foto’s bleek dat er geen breuken waren, gelukkig. Eenmaal in Nederland vertrouwden wij het toch nog niet en zijn wij hier nogmaals naar de dokter gegaan en zijn er opnieuw foto’s gemaakt, maar deze keer van de bekken. Ook hieruit bleek dat er niets kapot en / of gescheurd was. Ik heb dus mijn spieren rondom de heup en de bekken zwaar gekneusd. Dit heeft eventjes tijd nodig, maar gelukkig is de eerst volgende wedstrijd ( EK ) pas op 24-09-2017 in Zwitserland ( Amriswil). Hier kan ik dus gewoon weer meerijden.

Omdat ik twee manches geen punten behaald heb, ben ik in de totale EK stand helaas van een 10e naar een 11e plek gezakt.