Hectisch maar geslaagd weekend!

Afgelopen weekend was weer hectisch, maar geslaagd!

Zaterdag heb ik deelgenomen aan de laatste clubwedstrijd van de AMBC Staphorst. Beide manches was ik slecht van start, waardoor ik de aansluiting bij de kopgroep niet direct te pakken had. De eerste manche ben ik terug gereden naar een 4e plaats en de tweede manche naar een 5e plaats. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in de eindstand van het clubkampioenschap als 2e ben geëindigd.

Zondag had ik een EK dames in Paal/Beringen ( België ). Er stonden 32 dames aan de start, een mooi starthek vol dus! Ik heb een 18e tijd neergezet, waar ik tevreden over was. Tijdens de eerste manche had ik een goede start, maar kwam ik in de eerste bocht in aanraking met een rijdster die viel, waardoor ik op de rem moest en even stil stond. Hierdoor was ik de aansluiting kwijt, wel ben ik terug gereden naar een 18e plaats. De tweede manche had ik weer een goede start en kwam ik ook goed de eerste bocht uit, waardoor ik direct een goede aansluiting had. Ik heb een sterke wedstrijd gereden en kwam als 13e over de finish, waar ik zeer tevreden over was. De derde manche had ik ook weer een goede start, maar kwam ik helaas weer in aanraking met een rijdster die voor mij viel. Ik heb een sterke inhaalrace gereden en kwam als 17e over de finish. Deze resultaten zorgden voor een 15e plek totaal. Ik kijk terug op een geslaagde dag.

Aankomend weekend, 09-09-2018, staat er een NK dames in Groesbeek op het programma.