Europees Kampioenschap in België

Afgelopen weekend stond er een EK dames in België, Warsage, op het programma. Op de vrijdag was het nog maar de vraag of ik aan de wedstrijd zal kunnen deelnemen. Ik had een enorme ontsteking in mijn lies, die ze vrijdag operatief verwijderd hebben. Met voldoende pijnstillers zijn wij toch naar België vertrokken.

Er stonden 32 dames aan de start. In de tijdtraining wist ik een 14e tijd neer te zetten, waar ik zeker tevreden mee was. Het rijden ging goed en ik had goed vertrouwen op de baan. De eerste manche had ik een slechte start, maar kwam ik in de eerste paar bochten al sterk terug. Ik heb een spannende wedstrijd gereden en kwam als 16e over de finish. Een goed resultaat, maar niet helemaal tevreden. De tweede manche had ik weer een slechte start, maar ook toen kwam ik al snel terug. Een strijdvolle wedstrijd en als 15e over de finish. De derde manche was ik goed van start, waardoor ik met de top 10 groep mee kon rijden. Ik heb een hele tijd op een 9e plaats gereden, maar kon deze helaas niet volhouden. Ik ben na een zeer spannende wedstrijd geëindigd op een 12e plaats, waar ik zeker tevreden mee was. Ik heb alle wedstrijden vrijwel pijnvrij kunnen rijden en kijk terug op een geslaagd weekend. Het rijden ging goed en we zijn tevreden met de resultaten.

In de totale EK stand, sta ik op een 12e positie van de 39 dames.

De eerst volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 24-08-2019, een clubcross in Staphorst. Op 25-08-2019 zal ik deelnemen aan het NK dames in Cuijk.