EK in Engeland boven verwachting verlopen

Afgelopen weekend heb ik een Europees Kampioenschap Dames in Engeland ( Norley ) gehad. Dit was de tweede keer op de motor na mijn blessure en de eerste wedstrijd.

Er stonden 27 dames aan de start. De vrije training heb ik niet volledig uitgereden. Ik heb de baan goed verkend en heb de baan toen verlaten, om mijn lichaam en energie te sparen.
Tijdens de tijdtraining wist ik een 11e tijd neer te zetten, wat boven verwachting was. Dit gaf een goed gevoel en zelfvertrouwen voor de wedstrijden.
De eerste manche voelde ik de angst rondom de start, in verband met mijn blessure. Ik had het vertrouwen niet en begon dus ook achteraan. Ik heb een zeer sterke wedstrijd gereden en ben als 14e gefinisht.
De tweede manche had ik weer de angst tijdens de start, waardoor ik weer aan een inhaalrace begon. Weer een nette en sterke wedstrijd, wat zorgde voor een 16e plaats. Waar ik zeker niet ontevreden mee was.
De derde manche was ook de start weer een minpunt, dus ook deze manche ging ik voor de inhaalrace. Toen wij 9 minuten gereden hadden, was ik teruggereden naar de 18e plaats en vol bezig met mijn inhaalrace. Toen kregen wij helaas een rode vlag en geen herstart. Een teamgenootje was hard ten val gekomen, waardoor vervolgens alle wedstrijden die dag zijn afgelast. Maar ook de derde manche, reed ik een sterke wedstrijd. Zonde van de rode vlag, want er had meer ingezeten als een 18e plaats.

Ik kijk tevreden terug op een mooi weekend dat boven verwachting verlopen is!

Aankomend weekend 21-07-2017 staat er een clubcross in Staphorst op het programma. Ook zal ik 22-07-2018 een Nederlands Kampioenschap Dames hebben in Deurne, maar deze is afgelast in verband met aanhoudende droogte.