EK Engeland ver boven verwachting verlopen

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Dames motorcross in Engeland, Lower Drayton. Een week voor de wedstrijd kwam ik terug in Nederland na vier maanden Suriname. Ik heb nog twee keer kunnen trainen voor de wedstrijd. Het motorgevoel was meteen goed, de snelheid was er, alleen waren er conditioneel een aantal aandachtspunten.

Ik begon zonder enige verwachtingen aan de wedstrijddag, omdat mijn voorbereiding er anders uit heeft gezien als normaal gesproken. Er stonden 31 dames aan de start, een mooi gevuld startveld dus. In de tijdtraining wist ik een 8e tijd neer te zetten, wat vér boven verwachting was. In de eerste manche had ik een goede start en kwam ik als 5e de bocht uit, na een mooie en strijdvolle wedstrijd te hebben gereden kwam ik als 10e over de finish.
De tweede manche had ik een mindere start, maar ook deze manche was spannend en ik kwam als 14e over de finish. Ik had een ontstoken duim die helaas enorm begon op te spelen, waardoor ik mij op een gegeven moment niet meer maximaal kon geven.
De derde manche had ik weer problemen met mijn duim, maar ook deze manche heb ik een spannende een mooie wedstrijd gereden wat voor een 13e plek heeft gezorgd.
De totaal stand over de gehele dag was een keurige 11e plaats, waar ik ontzettend tevreden mee ben.

Ik kijk terug op een mooi weekend, dat ver boven verwachting verlopen is. Nu ga ik weer maximaal trainen en veel rijden om mijn conditie weer volledig op peil te krijgen.

Aankomend weekend zal ik op 06-07-2019 deelnemen aan de clubcross in Staphorst en zal ik op 07-07-2019 deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Dames motorcross in Berghem.