Einde seizoen 2018 voor Mandy Vogelzang

Ik heb helaas niet zulk mooi nieuws.

Zoals ik al eerder geschreven heb, heb ik een tijd geleden een lichte hersenschudding opgelopen. Ik ben twee weken later wel van start gegaan tijdens een NK dames in Amersfoort, waar ik vervolgens een dubbele zware hersenschudding opgelopen heb. Zes weken na deze valpartij voelde ik mij fit genoeg om toch van start te gaan tijdens het EK dames in Engeland. Ik was niet volledig hersteld, maar zette iedere dag kleine stapjes in de goede richting. Tot twee weken geleden, ik ben toen weer ten val gekomen tijdens een training waarbij ik op mijn hoofd terecht ben gekomen. Sinds dien ga ik iedere dag een paar stappen achteruit. Ik heb dagelijks extreme hoofdpijn, mijn korte termijn geheugen is aangetast en ik heb concentratieproblemen. Mijn werk en school lijdt er momenteel onder, waardoor ik besloten heb om langs de huisarts te gaan. De huisarts gaf aan dat mijn lichaam moeite heeft om te herstellen, omdat het zoveel ongevallen in een korte periode zijn geweest. Hij benoemde ook dat het een hersenkneuzing is, die uiterste rust vraagt. Mocht ik nu weer een valpartij krijgen, is de kans zeer groot dat ik chronische klachten zal blijven houden. Het is zelfs nog de vraag in hoeverre mijn klachten van nu helemaal zullen genezen.

Door dit alles heb ik besloten om voor mijn gezondheid te kiezen en seizoen 2018 vroegtijdig te beƫindigen. Ik ga volledig voor mijn herstel, zodat mijn dagelijks functioneren weer goed zal gaan. Pas daarna zal ik de motorcross weer gaan oppakken. Ik vind dit ontzettend lastig en baal enorm, maar momenteel heb ik geen andere keuze.