Eerste ONK Women van seizoen 2021, te Axel.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, de eerste ONK Women van seizoen 2021. Er stonden 21 dames aan het starthek te Axel.

In de tijdtraining wist ik een keurige 12e tijd neer te zetten, waar ik zeer tevreden mee was.
Tijdens de eerste manche was ik goed van start, met bijna een kopstart en een vierde doorkomst vanuit de eerste bocht begon ik sterk aan mijn wedstrijd. Ik had een mooie aansluiting bij de kopgroep. Echter, deze positie hield ik niet vol, maar doordat ik een aantal ronden mee kon met hen heb ik een mooie ruimte gecreëerd tussen mij en de groep achter mij. Ik kwam na een mooie en sterke wedstrijd als 11e over de finish.
Ook tijdens de tweede manche was ik goed van start, net zoals de eerste manche. Ik kon minder lang mee met de kopgroep, waardoor ik een minder groot gat gecreëerd had als in de eerste manche. Helaas raakte ik halverwege de wedstrijd mijn focus volledig kwijt. Dit is iets wat ook tijdens de trainingen veel voorkomt, als gevolg van de vele hersenschuddingen van twee jaar geleden. Mijn focus kwam aan het einde wel weer terug, wat ook direct aan mijn rondetijden te zien was. Helaas was dit te laat om het gat nog weer dicht te rijden. Ik kwam als 15e over de finish, waar ik zeer ontevreden mee was.
De eindstand over de gehele dag is een 12e positie, waar ik trots op mag zijn.

Gezien het focus verhaal, hier wordt aan gewerkt. Wij zijn druk aan het zoeken naar de juiste training/ oplossing hiervoor.
De eerste volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 31-07-2021, het wereldkampioenschap dames te Lommel. Ik stel voor deze wedstrijd geen hoge verwachtingen. Ik heb er altijd al van gedroomd om ooit deel te mogen nemen aan een GP, wat nu eindelijk zo ver is. Het zal mooi zijn als wij met een WK-punt(en) naar huis kunnen gaan, maar wat ik al zeg: geen verwachtingen, ervaring op doen en enorm genieten.
Mocht de GP te Lommel wonderbaarlijk goed gaan, zal er vanaf daar verder gekeken worden of er nog meer GP’s meegereden gaan worden in seizoen 2021.