Eerste ONK Women te Boekel

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van seizoen 2020. Bij de ONK Women in Boekel stonden er 21 dames aan de start. Een sterk deelnemersveld, waardoor ik betwijfelde op deze competitie voor mij weggelegd was. Toch begonnen we vol goede moed en zonder hoge verwachtingen aan de tijdtraining. Ik wist een nette 14e tijd neer te zetten.

De eerste manche had ik een goede start, ik ging als 5e de bocht in waardoor ik direct een mooie aansluiting had. Ik wisselde tussen een 8e en 11e plaats tijdens de wedstrijd. Tegen het einde van de eerste manche lag ik op een 11e positie, met voor en achter mij een redelijk gat. Helaas kwam ik ten val, waarbij ik hard op mijn hoofd landde. Ik bleef liggen en ben later begeleid richting de EHBO-post. Ik ben een stukje van de film kwijt en had last van hevige hoofdpijn, zoals het nu lijkt een lichte hersenschudding. Ik mocht de tweede manche dus ook niet van start.

Helaas beide manches geen punten binnengehaald, maar voor de val ging het rijden boven verwachting goed. Ik heb voor mijzelf bewezen dat ik wel in deze competitie thuis hoor.

Aankomende week probeer ik maximale rust te pakken voor het herstel van mijn hoofd, zodat ik aankomende zondag in Harfsen weer aan de start zal kunnen staan voor de tweede ONK Women.