Eerste NK van seizoen 2017

02-04-2017 heb ik mijn eerste wedstrijd voor de NK punten gereden in Zijtaart. Gelukkig stonden er meer dames aan de start als bij de selectiewedstrijd van vorige week. De 1e manche had ik een goede start en ging als 4e de bocht in, dit heb ik helaas niet vast kunnen houden en ben na een mooie strijd op een 8e plek geëindigd. Tijdens de 2e manche voelde ik tijdens de start pijn aan mijn been, ik keek en zag dat mijn broek wegsmolt langs mijn uitlaat. Hierdoor was mijn concentratie erg slecht tijdens de start en de eerste paar ronden. Op een gegeven moment voelde ik de pijn aan mijn been niet meer, waardoor ik aan mijn inhaalrace kon beginnen. Het is mij gelukt om weer naar een 8e plaats te rijden, waar ik dan ook erg tevreden mee was.

Mijn doel en verwachting was dit jaar zeker een top 5, waardoor dit aan de ene kant een teleurstelling was. Maar er zijn drie zéér sterke rijdsters teruggekomen na een blessure vorig jaar, waardoor ik dit nog niet heb kunnen waarmaken. Maar we hebben nog een heel seizoen!!

Aankomend weekend, 9 april, heb ik de laatste selectiewedstrijd voor het IMBA Europees Kampioenschap in Geldermalsen. Erg spannend dus!