Debuut in het WMX te Lommel

Afgelopen weekend was het dan echt zo ver, mijn debuut in het wereldkampioenschap dames motorcross. Vol positieve energie, gezonde spanning en een heleboel adrenaline begon ik mijn dag zaterdag. Van de 42 ingeschreven dames mochten er 40 deelnemen aan de wedstrijd.

Tijdens de kwalificatie wist ik een 26e tijd neer te zetten. Ver boven verwachting, dus dik tevreden.

In de eerste manche had ik een keurige start en goede eerste ronden. Ik reed op een 21e positie toen ik in aanraking kwam met een andere rijdster en wij ten val kwamen. Haar stepje zat vast in mijn voorwiel, wat veel tijd gekost heeft om weer los te krijgen. Van achteren terug kunnen rijden naar een 31e plek.

De tweede manche had ik wederom een nette start. In de eerste ronde werd ik meegenomen in iemand anders haar val, hierdoor moest ik weer beginnen aan een inhaalrace. De baan was ontzettend zwaar en het lukte mij daarom ook niet om verder te komen dan een 32e plaats.

Ik kijk terug op een geslaagd weekend. Ik heb een fantastische ervaring opgedaan en boven verwachting gepresteerd. Verdere informatie over eventuele vervolg GP’s volgt nog.

Voor nu staat op 29 augustus de eerstvolgende wedstrijd gepland. Een ONK Women te Boekel.

Ik kan al mijn sponsoren niet vaak genoeg bedanken. Zonder hen was het voor mij niet mogelijk om zulke geweldige ervaringen als deze op te doen, mijn dank is groot!