Crosscarrière (tijdelijk) op een lager pitje

Zoals u weet heb ik momenteel te maken  met een hardnekkige hoofdblessure. Momenteel ben ik nog steeds herstellende en nog lang de oude niet. Gelukkig gaat het wel de goede kant weer op. Ik bouw mijn werk, sport en sociale contacten gedoseerd weer op.

Deze blessure is hard binnengekomen, zowel fysiek als mentaal. De arts heeft mij met de neus op de feiten gedrukt en laten inzien wat voor gevolgen er eventueel kunnen ontstaan mocht ik nogmaals zo’n klap op mijn hoofd krijgen. Uiteraard heeft mij dit aan het denken gezet over mijn cross carrière. Ik leef voor de cross, het is mijn passie, waar ik alles voor doe, maar ook alles voor wil laten. Maar hoe ver wil of beter gezegd; hoe ver kán ik gaan? Waar ligt de grens? En wanneer moet je toch je passie opzij gaan zetten voor je gezondheid? Vragen die de afgelopen periode non stop door mijn hoofd gespookt hebben.

Op 14 januari heb ik een afspraak bij de neuroloog. Er zal dan gesproken worden over de ernst van deze blessure, de eventuele gevolgen hiervan en uiteraard welke keuzes ik zal moeten gaan maken. Afhankelijk hiervan zal ik volgende besluiten kunnen nemen.

Mijn gevoel voor nu zegt, 2022 wordt een tussenjaar om alles eens op een rijtje te gaan zetten. Allereerst zal het seizoen te vroeg van start gaan, ik zal dan nog niet in topconditie zijn en alle zaken eromheen nog niet geregeld hebben. Ook weet ik niet wat het met mijn gevoel doet als ik weer op de motor stap. Zal ik angst ervaren? Of zal ik direct weer helemaal in mijn element zijn en puur genieten? Als het gesprek met de neuroloog positief uitpakt en mijn herstel in deze stijgende lijn door zal zetten, zal ik in het voorjaar weer te zien zijn op de baan. Eerst om gewoon eens wat rondjes te rijden, te ontdekken wat het met mijn gevoelens en gedachten doet. Vanaf daar zal ik pas weer een besluit kunnen nemen over hoe nu verder. Is het verstandiger om ermee te stoppen? Ga ik hobby matig door? Of pak ik het seizoen erop de wedstrijden weer op en ga ik weer op niveau rijden?

Voor nu kan ik dus nog geen concrete uitspraken doen over bepaalde besluiten. Dit zal in de loop van seizoen 2022 duidelijk gaan worden.