Blessure update

Hierbij even weer een blessure update vanaf mijn kant.Helaas gaat het herstel nog niet helemaal van harte. Ik heb zeker stappen gezet, maar zet ook zo nu en dan nog weer flinke stappen in de verkeerde richting. Dit heeft mij doen besluiten om het medisch hogerop te zoeken.

Afgelopen dinsdag ben ik naar de hersenpoli van het ​sportmedisch centrum in Zeist geweest. Hier ben ik heel uitgebreid onderzocht. Er zijn neuropsychologische onderzoeken gedaan, gevolgd door het onderzoek van de sportfysio en de dag werd afgesloten met een gesprek bij de sportarts.

De klachten die ik momenteel nog heb; de hevige hoofdpijn en spierspanning in de nek, waren gelukkig te verklaren. De onderdelen van de onderzoeken waar ik minder op scoorde, passen volledig bij de klachten die ik momenteel nog ervaar. De sportarts gaf aan dat de hoofdpijn, in deze mate, ook nog steeds na vier maanden, passend is bij de soort hersenschudding die ik opgelopen heb. Tevens is het de vijfde, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de herstelduur. Daarnaast zit er een blokkade aan de linker bovenkant in mijn nek. Hier zal een chiropractor mee aan de slag gaan, waarna de spierspanning in mijn nek zal moeten gaan verminderen. Rondom mijn hoofdklachten moet ik in mijn dagelijks leven meer een balans vinden en alles gedoseerder opbouwen dan dat ik dat tot nu toe gedaan heb. Rust, reinheid en regelmaat is voor nu belangrijk. Hierbij moet ik wel lekker in beweging blijven en mag ik het sporten oppakken voor zo ver dit goed voelt.

Uiteraard is er gesproken over de motorcross. En ik geloofde het bijna niet, maar: GROEN LICHT! Mits ik echt volledig hersteld ben en al mijn dagelijkse werkzaamheden volledig pijnvrij kan uitvoeren. De arts heeft aangegeven dat zoals ik er nu bij zit, ik volledig zal herstellen en geen lange termijn klachten zal overhouden hieraan. Wel blijft het risicovol mocht ik weer zo’n zelfde klap op mijn hoofd krijgen. Er is van binnen niets zichtbaars aangetast, maar het kan wel veel minder hebben. Dus wat voor een ander niets voorstelt, kan voor mij een aantal weken herstellen betekenen. Maar de arts heeft heel duidelijk benoemd dat ik zeker niet met mijn leven en toekomst speel en dat zij geen reden ziet om niet weer op de motor te stappen.

Voor nu zal ik mij volledig op mijn herstel focussen en geen overhaaste beslissingen nemen of acties ondernemen. Ik neem alle tijd die ik nodig heb om te herstellen. Wel weet ik zeker, dat wanneer ik volledig herstelt ben, ik weer op de motor zal stappen. Wanneer dit zal zijn, kan ik nu dus nog niet zeggen. Op welk niveau ik dit in de toekomst weer ga oppakken, is ook onbekend. Maar dat ik mijn passie weer zal mogen voortzetten, dat is een ding dat zeker is!

Over zes weken ga ik weer naar Zeist en zullen precies dezelfde onderzoeken nog eens gedaan worden om te kijken of er verbetering heeft plaatsgevonden.