Afsluiting Europees Kampioenschap 2017 in Zwitserland

Afgelopen weekend heb ik mijn laatste IMBA EK wedstrijd van dit seizoen gereden in Amriswil, Zwitserland.

Na mijn val in de vorige IMBA wedstrijd in Duitsland heb ik helaas 6 weken rust moeten nemen i.v.m. een zwaar gekneusde heup, bekken en onderrug. Ook heb ik hierdoor helaas een achterstand opgelopen qua punten in de totaalstand. Na de 6 weken rust ben ik weer maximaal gaan trainen en ik voelde mij topfit voor dit weekend.

Zaterdag konden wij gelukkig trainen, want het was een redelijk spectaculaire baan met veel hoogte verschillen wat ik niet gewend ben. Ik was hier wat terughoudend in tijdens de eerste training. Later op de dag begon ik eraan te wennen en sprong de grote afstappen naar beneden zonder moeite. Gelukkig maar, want dit moest voor zondag zeker gebeuren!

Tijdens de tijdtraining had ik een 16e tijd neergezet, waar ik niet tevreden mee was. Ik begreep niet zo goed hoe ik rond deze plek kwam, totdat ik bekeek wie er voor mij zaten en hier dus 4 meiden uit Zwitserland bij zaten die dus eenmalig mee reden. Hierdoor voelde ik me al wat minder teleurgesteld.

De 1e manche kwam ik in de verdrukking met de start, maar wist me redelijk snel te herpakken en kwam ik na een ontzettend spannende wedstrijd als 16e over de finish. Niet de plek die ik gewild had, maar de personen die ik achter me moest houden i.v.m. de tussenstand, die had ik allemaal een eind achter me weten te houden. Dus niets om me zorgen over te maken.

De 2e manche was mijn start een stuk beter en had ik weer een zeer spannende wedstrijd, ik kwam als 15e over de finish.

De 3e manche was mijn manche. Ik kon merken dat mijn conditie goed op peil is, omdat ik me nog erg fit voelde voor nog een manche. Dit was dan ook te merken. Na een sterke en spannende wedstrijd kwam ik als 13e over de finish.

In de totaal EK stand leverde mij dit een 11e plek op, waar ik aan de ene kant erg trots op ben en aan de andere kant enorm teleurgesteld. Mijn doel was de top 10 en dit was gelukt als ik niet gevallen was in Duitsland. Maar dit is helaas gebeurd en ik heb me weer sterk herpakt. Dus ik kijk terug op een spannend en mooi IMBA seizoen en ga volgend jaar zeker voor de top 10!

Aankomend weekend, 01-10-2017, heb ik mijn een na laatste NK van seizoen 2017 in Berghem.