Actief in NK en EK dames motorcross

Na 2.5 jaar in de lappenmand te hebben gezeten in verband met een rugblessure, gebeurde er iets wat ik nooit had durven dromen. Allereerst kreeg ik bericht dat ik genezen was verklaard, wat voor mij dus betekende; crossen! Dit moest natuurlijk opgebouwd worden, waardoor er eerst een jaartje getraind is, zonder aan wedstrijden deel te nemen.

door Mandy

Het rijden ging goed en ik begon terug te komen op mijn oude niveau. Dit betekende dat wij het jaar daarop, seizoen 2016, een competitie mee wilden gaan rijden. Wij besloten de uitdaging aan te gaan en de NK dames te gaan rijden. De eerste twee wedstrijden voor de dames waren selectie wedstrijden. Dit houdt in dat er personen aanwezig waren die rijders selecteren voor het Europees Kampioenschap Dames, ook wel de IMBA genoemd. Wij besloten deze twee wedstrijden mee te rijden om mijn wedstrijd gevoel een beetje terug te kunnen krijgen, aangezien de laatste wedstrijd inmiddels al 3.5 jaar geleden was. Tot onze grote verbazing werd ik een paar dagen later gebeld, met het nieuws dat ik geselecteerd was voor de IMBA dames. Ik wist niet wat ik hoorde en mijn geluk kon niet op, zulk nieuws na je aller eerste twee wedstrijden na een zware blessure is gewoon ongelofelijk.

Eerste EK
10 april 2016 was het zo ver, mijn eerste EK in België. Ik wist niet wat ik moest verwachten, dus liet alles maar op mij afkomen. Er stonden 35 meiden aan de start. De 1e manche werd ik 15e, de 2e manche 23e en de 3e manche 22e. In de EK stand stond ik toen 21e.

27 dames
31 juli 2016 was de 2e IMBA dames, te Engeland. We stonden aan de start met 27 dames. De 1e manche, 2e en 3e manche werd ik 12e. Waardoor ik in de EK stand ben gestegen naar een 12e plek.

14 augustus 2016, mijn 3e IMBA in Duitsland. Er stonden 28 meiden aan de start. De 1e manche werd ik 15e, de 2e manche 19e en de 3e manche 18e. In de EK stand stond ik nog steeds 12e.

Het is een ontzettend mooie ervaring tot nu toe, en we zijn onwijs aan het genieten. Ook is dit alles natuurlijk erg leerzaam en doe ik heel veel ervaring op. We hebben nog één IMBA te gaan, namelijk op 02 oktober in Zwitserland!

Knallen
Buiten de EK’s om rij ik de NK dames. Dit gaat ook erg goed en ik sta in de stand op een nette 7e plaats. Nog één NK te gaan, dus dat wordt nog even knallen!