Even voorstellen

Algemeen
Mijn naam is Mandy Vogelzang en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Staphorst, een dorpje in het mooie Overijsselse landschap. Momenteel zit ik in mijn vierde leerjaar van de studie Pedagogiek op Hogeschool Windesheim te Zwolle.
2015 & 2016
Na 2.5 jaar in de lappenmand te hebben gezeten in verband met een rugblessure, gebeurde er iets wat ik nooit had durven dromen. Allereerst kreeg ik bericht dat ik genezen was verklaard, wat voor mij dus betekende; crossen! Dit moest natuurlijk opgebouwd worden, waardoor er eerst een jaartje getraind is, zonder aan wedstrijden deel te nemen. Het rijden ging goed en ik begon terug te komen op mijn oude niveau. Dit betekende dat wij het jaar daarop, seizoen 2016, een competitie mee wilden gaan rijden.

Wij besloten het Nederlands Kampioenschap Dames te gaan rijden. Tot onze grote verbazing werd ik een paar dagen later gebeld, met het nieuws dat ik geselecteerd was voor de IMBA EK dames. Ik wist niet wat ik hoorde en mijn geluk kon niet op, zulk nieuws na je aller eerste twee wedstrijden na een zware blessure is gewoon ongelofelijk. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een mooie 7e plaats en in het Europees Kampioenschap op een nette 13e plaats.

2017
Seizoen 2017 heb ik weer deelgenomen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames. In het Nederlands Kampioenschap ben ik geëindigd op een nette 6e plaats.  In het Europees Kampioenschap ben ik op een 11e plek geëindigd, helaas geen top 10 in verband met een val en blessure tijdens één van de EK wedstrijden.

2018
Dit seizoen zal ik weer gaan deelnemen aan het Nederlands- en Europees Kampioenschap dames motorcross.